Villkor för användning

Välkommen

Vi är glada att välkomna dig till Strandlins by Rolling Luggage webbplats (hädanefter kallad "Webbplatsen"), den officiella nätbutiken för varumärket Strandlins by Rolling Luggage. Vi ber att du tar dig tid att noggrant läsa igenom dessa användarvillkor. Om inget annat anges regleras förhållandet mellan Samsonite och dess Användare exklusivt av dessa användarvillkor som anses vara lästa och godkända av Användaren. Om du inte godkänner villkoren i dess helhet ber vi att du inte använder Webbplatsen.

När du använder en viss tjänst eller köper produkter från denna Webbplats, kan du från tid till annan motta ytterligare riktlinjer och regler som gäller för sådana tjänster och produkter, vilka samtliga härmed införlivas genom hänvisning och kommer att gälla för din användning av Webbplatsen.

Strandlins by Rolling Luggage kan från tid till annan göra ändringar i Användarvillkoren genom att meddela dessa ändringar på Webbplatsen. Din användning efter att en sådan ändring har meddelats utgör ett godkännande av de ändrade villkoren.

Se avsnitt 19 för betydelsen av definierade begrepp som används i dessa Användarvillkor.

 1. Identifiering

  Aboutbags NV (organisationsnummer Oudenaarde 0681 881 789) är säljaren av produkterna som visas på Webbplatsen.
  Aboutbags NV har sitt säte på Westerring 17, 9700 Oudenaarde, Belgien.

  Aboutbags NV:s andra kontaktuppgifter följer nedan:

  • Tel: +46 853520891
  • Fax: +32 51 696 837
  • Email: customer.care@strandlins.com
  • Nayan sköter kommunikationen på uppdrag av Aboutbags NV.

 2. Innehållets riktighet

  Strandlins by Rolling Luggage gör sitt bästa för att hålla informationen på Webbplatsen uppdaterad. Det är dock inte möjligt att garantera en fullständig avsaknad av fel på Webbplatsen. Information och annat material som publiceras på Webbplatsen kan innehålla felaktigheter eller typografiska fel. Vikter, mått och volymer för produkterna är endast ungefärliga. Vi har vidtagit rimliga åtgärder för att säkerställa att produktinformationen är tillförlitlig och att den så korrekt som möjligt återger färgen på produkterna. Vi kan dock inte garantera att din bildskärm korrekt återger produktens färg så som den är vid leverans. Informationen på Webbplatsen ändras regelbundet utan meddelande till dig. Strandlins by Rolling Luggage förbehåller sig rätten att när som helst, efter eget godtycke, förändra Webbplatsen. Strandlins by Rolling Luggage garanterar inte att funktionerna på Webbplatsen, eller material eller innehåll som finns på Webbplatsen, kommer att vara utan avbrott eller utan fel, eller att Webbplatsen som gör dessa tillgängliga är fri från virus eller andra skadliga komponenter. Strandlins by Rolling Luggage är inte ansvariga för användningen av Webbplatsen, inklusive, utan begränsning, innehållet och eventuella fel däri.
  Begränsningar för handbagage: även om vi anstränger oss att säkerställa att varor som anges vara handbagage uppfyller flygbolagens nuvarande begränsningar, kan vi inte hållas ansvariga om ett flygbolag tillämpar andra regler för incheckning eller om flygbolag eller flygplatser ändrar sina begränsningar.

 3. PRISER

  Priset för produkterna som du beställer är priset som visas på Webbplatsen vid tidpunkten då du bekräftar din beställning och kommer att bekräftas i e-postbekräftelsen som bekräftar att din beställning har mottagits. Alla priser anges i svenska kronor, inklusive moms och fraktavgifter.

  Om ett fel upptäcks i priset för produkterna som du har beställt eller i fraktavgifterna kommer vi att informera dig så snart som möjligt och erbjuda dig möjligheten att återbekräfta beställningen till det rätta priset eller att avbryta beställningen. Om du avbryter kommer vi att återbetala eller återkreditera dig med summan som har debiterats ditt kreditkort för produkterna.

 4. Onlinebeställning

  Du kan göra en beställning om du är en vuxen person, 18 år eller äldre. Beställningsprocessen består av följande steg:

  • Du lägger till produkterna som du vill köpa till din varukorg;
  • Du väljer leveransmetod;
  • Du anger leveransadressen;
  • Du anger faktureringsadressen tillsammans med betalningsinformationen;
  • Du kommer att uppmanas att godkänna Användarvillkoren;
  • Innan du lägger beställningen kommer du att ges möjlighet att granska dina val, kontrollera det totala priset för din beställning, inklusive fraktavgifter.

  Efter att beställningen har lagts kommer vi att skicka ett e-postmeddelande som bekräftar att din beställning har mottagits. Vid den tidpunkten reserverar vi motsvarande belopp på ditt betal- eller kreditkort och vi debiterar ditt kort när vi skickar varorna. Om du betalar med kreditkort kommer du att få ett e-postmeddelande som innehåller din betalningsstatus.
  Så snart som varorna har skickats kommer du att få ett meddelande ("Leveransmeddelandet"). Alla beställningar sker med förbehåll för tillgängligheten av produkterna vid tidpunkten för skickande.

 5. Betalning

  Betalningsmetoderna som vi accepterar finns angivna på Webbplatsen. Betalningar måste göras i svenska kronor. Se Integritetspolicyn som finns tillgänglig på Webbplatsen för ytterligare information angående internetbedrägeri och säker betalning.

  Samsonite och/eller TUMI förbehåller sig äganderätten till de sålda varorna till dess att vi har erhållit fullständig betalning för priset och fraktavgifterna, samt eventuell ränta för försenad betalning och/eller kompensation. Även om Samsonite och/eller TUMI är säljaren måste du erlägga betalning till Nayan bankkonto. Detaljer anges på Webbplatsens betalningssidor.

 6. Försäljningsavtal

  Inget försäljningsavtal kommer att finnas mellan dig och Samsonite elle TUMI till dess att Samsonite elle TUMI skickar produkterna. All information på Webbplatsen är endast förslag att beakta och är inte ett anbud eller ett ensidigt avtal. Din beställning utgör ett bindande anbud från din sida att köpa våra produkter. Försäljningen kommer endast att vara bindande för oss efter att vi har meddelat dig genom Leveransmeddelandet att varorna har skickats till dig.

  Samsonite eller TUMI förbehåller sig rätten att neka en beställning, av olika anledningar, helt eller delvis, och i alla följande tillfällen:

  • Om produkten inte är tillgänglig
  • Om din faktureringsinformation är felaktig eller inte kan verifieras
  • Om säkerhetssystemen betraktar din beställning som ovanlig eller som en beställning som kan utgöra bedrägeri
  • Om din banköverföringsbetalning/reservation inte har mottagits i tid
  • Om vi har anledning att misstänka att du är yngre än 18 år
  • Om vi har anledning att misstänka att du är en återförsäljare
  • Om det förelåg fel i prisuppgiften
  • Om vi inte kunde leverera till adressen som du uppgav
  • Vid force majeure
 7. Leveransrestriktioner - Leveransland

  • C/O postboxadresser och militära adresser godtas inte.
  • Vi levererar från måndag till fredag, utom på bankhelgdagar.
  • Använd www.strandlins.com för bagage och resväskor som ska levereras i Sverige.
 8. Leverans

  Vi kommer att vidta alla rimliga åtgärder för att leverera produkterna inom de tidsramar som anges på den enskilda orderbekräftelsen till Användaren. Sådana tidsramar är inte garanterade leveranstider som går att förlita sig på. Felaktigt angivna adresser är användarens ansvar och kan leda till extra kostnader som kommer att utkrävas av Användaren.

  Alla produkter av märkena Samsonite, American Tourister, Hartmann, Lipault och Gregory skickas från Strandlins by Rolling Luggage. TUMI-produkter skickas från TUMI. Om din vara inte levereras inom den angivna tidsperioden ber vi dig att kontakta oss och uppge ditt kundnummer eller beställningsnummer. Du kan betrakta köpeavtalet som upphävt och, som enda ersättning, begära full återbetalning för berörda varor. Du kan också ange en ny leveranstid som är lämplig under de aktuella omständigheterna och kräva att Strandlins by Rolling Luggage eller TUMI levererar produkterna inom denna period. Om Samsonite eller TUMI sedan inte levererar varorna inom denna förlängda leveransperiod kan du betrakta köpeavtalet som upphävt och begära full återbetalning för berörda varor.

  Nayan NV
  Pittemsestraat 58D
  8850 Ardooie (Belgien)

  • Tél : +46 853520891
  • Fax : +32 51 696 837
  • Email : customer.care@strandlins.com

  Vi levererar endast via en professionell budfirma. Vi kräver alltid att någon kvitterar leveransen. Du accepterar att en leverans kan kvitteras av en annan person än Användaren, förutsatt att sådan person finns närvarande på den angivna adressen och är en vuxen person, 18 år eller äldre. Om ingen finns närvarande vid tidpunkten för leverans kommer du att uppmanas att kontakta budfirman för att bestämma ett alternativt leveransdatum.

 9. Defekt produkt eller felaktig leverans

  Kontrollera förpackningen för skador vid leverans. Om produkterna tycks vara skadade eller inte motsvarar din beställning, vänligen följ returförfarandet som beskrivs i avsnitt 10 nedan. Vid händelse av tillverkningsfel eller vid felaktig leverans kommer Samsonite att bära alla fraktkostnader för att returnera varorna.

 10. Returblankett

  Vänligen följ förfarandet som beskrivs i detta avsnitt 10 nedan om du ska returnera någon Samsonite, American Tourister, Hartmann, Lipault, Gregory produkt enligt avsnitt 9 ovan eller på grund av att fel produkt har levererats eller under andra omständigheter när Samsonite accepterar att du returnerar produkter. Du kan också använda detta förfarande vid utövande av din lagstadgade ångerrätt som beskrivs i avsnitt 11.

  1. Fyll i returblanketten. Vi kommer att skicka en returetikett, ett returnummer och returanvisningar till dig via e-post.
  2. Packa varan som ska returneras (endast oanvända och oskadade varor, i originalförpackning med autentiska etiketter, tillbehör, användaranvisningar, garantisedlar). Originalförpackningen kommer att förhindra skador under transport.
  3. Skriv ut returetiketten och klistra den på ditt/dina returpaket. Returetiketten kommer att innefatta alla nödvändiga uppgifter för att garantera en smidig frakt (din personliga information, vår leveransadress, namnet på budfirman).
  4. Om du skulle ha några frågor efter steg 3 ska du inte tveka att kontakta oss. Om du inte har några frågor vill vi att du returnerar varorna till oss så snart som möjligt och senast inom 14 kalenderdagar från dagen du meddelade oss din returbegäran.
  5. I händelse av att du inte uppfyllt alla returkrav kommer vi att meddela dig detta genom e-post och klargöra varför vi inte har kunnat godkänna den inom 14 dagar.

  För TUMIs produkter medföljer en returetikett vid leverans. Returetiketten innehåller följande information:
  Om du vill returnera (en) TUMI-vara/varor ber vi dig att följa instruktionerna nedan.

  1. Packa den/de oanvända produkten/produkterna på ett säkert sätt, om möjligt i originalförpackningen. Var god bifoga all dokumentation samt alla delar och tillbehör.
  2. Ange vilken produkt/vilka produkter du returnerar och varför på retursedeln och bifoga denna. Bifoga även fraktsedeln.
  3. Kontakta vår kundtjänst på e-postadressen eu-service@tumi.com för att boka upphämtning av UPS.
  4. När upphämtningen är inbokad skickar vi den förbetalda returetiketten. Skriv ut den och fäst den ordentligt på kartongen. Se till att adressen syns tydligt.
  5. Ta bort alla extra etiketter på paketets utsida innan du skickar iväg det.
  6. Ge paketet till någon av UPS chaufförer eller lämna det till ett auktoriserat UPS-ombud. På www.ups.com/dropoff kan du söka efter ombud nära dig.
  7. Behåll returens spårningsnummer så att du kan följa paketets status. På www.UPS.com kan du spåra returpaketet.

  RETURPOLICY
  TUMI vill att du ska bli helt nöjd med varje TUMI-produkt du köper. Om du inte är nöjd med en produkt kan du returnera den inom 30 dagar efter leverans och få tillbaka hela köpesumman, minus fraktkostnad, administrationsavgift, presentask och andra avgifter i förekommande fall. Obs! Produkter med monogram och kundanpassade produkter, t.ex. TUMI Accents-produkter, kan inte returneras. VI BJUDER PÅ RETURFRAKTEN. Du får en förbetald returfraktsedel från UPS som du använder för att returnera varan. Om du vill ha en sådan fraktsedel ber vi dig att ringa vår Kundtjänst eller kontakta oss via e-post: eu-service@tumi.com. Returer måste skickas från det land varorna levererades till.

  Om du vill utnyttja dina rättigheter enligt konsumentskyddsreglerna (distansförsäljning) återbetalar vi den ursprungliga köpesumman och fraktkostnaden, förutsatt att du har meddelat oss via e-post senast 14 dagar efter det datum du mottog produkten/produkterna samt att du har hanterat produkten/produkterna på ett bra sätt och inte använt den/dem.

  Endast varor som köps online på Webbplatsen kan returneras. Vid andra returer rekommenderar vi dig att kontakta butiken där du inhandlade varorna.

 11. Distansavtal - ångerrätt

  Du har ingen ångerrätt vid köp av varor tillverkade enligt kundens anvisningar eller annars har fått en tydlig personlig prägel.

  Ångerrätt

  Du har rätt att frånträda detta avtal utan att ange något skäl inom 14 dagar.

  Ångerfristen löper ut 14 dagar efter dag: (i) då du eller någon tredje part, dock ej transportföretaget, som du anger, tar varan i fysisk besittning; eller (ii) vid avtal avseende flera varor som du beställt i en och samma beställning och som levereras var för sig, då du eller någon tredje part, dock ej transportföretaget, som du anger, tar den sista varan i fysisk besittning.

  Vill du utöva din ångerrätt ska du till oss skicka ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att frånträda avtalet (t.ex. ett brev avsänt per post, fax eller e-post).

  Du kan använda standardmallen för utövande av ångerrätt, men du måste inte använda den. Du kan också elektroniskt fylla i och skicka in andra tydliga meddelanden på vår hemsida genom att använda returblanketten (och vi rekommenderar att använda returblanketten för en effektivare behandling av frånträdandet). Efteråt kommer vi återkoppla till dig med erkännade av att ha tagit emot begäran av retur på ett varaktigt medium (t.ex. e-post) utan dröjsmål.

  För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det med att du sänder in ditt meddelande om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen gått ut.

  Verkan av utövad ångerrätt

  Om du frånträder detta avtal kommer vi att betala tillbaka alla betalningar vi fått från dig, bland dem också leveranskostnader (men då räknas inte extra leveranskostnader till följd av att du valt något annat leveranssätt än den billigaste standardleverans vi erbjuder).

  Vi gör ett avdrag från återbetalningen för den värdeminskning hos varorna som skett om värdeminskningen beror på onödig hantering från din sida.

  Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet.

  Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta dig något.

  Vi kommer och hämtar varorna på det sätt som beskrivs i returblanketten på vår egen bekostnad. Du är ansvarig endast för varornas minskade värde till följd av annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastställa varornas art, egenskaper och funktion. Du bör inte själv skicka tillbaka varorna på ett annat sätt än vad som föreskrivs i Returblanketten; om du ändå gör så står du själv för risken och dina kostnader.

 12. Ansvarsbegränsning

  Vi använder oss av rimliga kommersiella insatser för att hålla Webbplatsen avbrottsfri och felfri. Vi strävar också efter att skydda Webbplatsen mot datorvirus och annan skadlig programvara. Med tanke på beskaffenheten av dessa faror och internet är det ditt ansvar att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att skydda din dator och ditt system eftersom din användning av Webbplatsen och informationen på den äger rum uteslutande på egen risk.

  Vi kan inte hållas ansvarig för användningen av Webbplatsen eller oförmågan att använda Webbplatsen, Webbplatsens innehåll eller någon länk till en annan webbplats, eller prestandan hos produkter som köps på Webbplatsen. I den utsträckning det är tillåtet enligt lag är vi inte ansvariga för (i) förlust som inte orsakats av en överträdelse från vår sida, eller (ii) någon (affärs)förlust (inklusive förlust av vinst, tid, intäkt, data), eller (iii) någon indirekt förlust eller följdförlust som inte kunde förutses av både dig och oss när du började använda Webbplatsen.

  Vår fullständiga ansvarsskyldighet i samband med försäljningsavtalet kommer inte att överstiga inköpspriset för produkterna i fråga.

  Dessa villkor påverkar inte dina lagstadgade rättigheter.

 13. Garanti

  (a) Lagstadgad garanti:
  Konsumenter är berättigade till en lagstadgad garanti. Den omfattar avvikelser på varorna vid tiden för leverans. Säljaren åtar sig att utan kostnad ersätta eller reparera de berörda varorna (eller delarna). Säljaren förebehåller sig rätten att byta ut artikeln om kostnaderna för reparation är oproportionerliga eller om reparation inte är möjlig. Konsumenten har bevisbördan att visa att defekter som visar sig efter 6 månader efter leverans fanns redan vid tidpunkten för leverans.

  (b) Kommersiell garanti:
  Rolling Luggage erbjuder även en ytterligare kommersiell garanti för vissa produkter. Se garantikortet och/eller Webbplatsen för mer information om denna garanti.

 14. Frågor, klagomål, kommentarer eller servicekontakt

  Om du har några frågor eller om du har tekniska problem med att komma åt information på vår Webbplats kontaktar du customer.care@strandlins.com.

 15. Begränsningar för användning och immateriella rättigheter

  Alla varumärkesnamn, produktnamn och beteckningar som används på Webbplatsen är varumärken eller handelsnamn som tillhör Samsonite, TUMI eller tredje part. Du får inte använda eller reproducera några sådana varumärken eller handelsnamn eftersom det kan utgöra ett intrång i ägarens rättigheter. All design på Webbplatsen, texter, dokument, filmer och andra tjänster och urvalet och framställandet därav, samt allt annat material på Webbplatsen är skyddade av upphovsrätt tillhörande Samsonite, TUMI eller dess leverantörer. Du får göra elektroniska kopior och skriva ut delar av Webbplatsen endast i den utsträckning som det är nödvändigt för att göra en beställning eller för att använda Webbplatsen som en shoppingresurs. Du får inte att använda information eller material på Webbplatsen på annat sätt, inklusive reproduktion med andra syften än vad som anges ovan, modifieringar, distribution, eller (åter)publicering. Skulle du vilja använda material och information från denna Webbplats måste du erhålla Samsonites eller TUMI föregående skriftliga samtycke.

 16. Användning av information och förslag från dig angående denna webbplats

  Om du tillhandahåller Samsonite eller lägger upp material, information, förslag eller kommentarer på eller genom Webbplatsen, om Webbplatsen, sättet som Samsonite bedriver sin verksamhet, eller skötseln av Webbplatsen, förbehåller sig Samsonite rätten att använda sådant material, information, förslag eller kommentarer efter eget gottfinnande utan kompensation eller erkännande till dig. Du ger härmed Samsonite en icke-exklusiv, evig, royaltyfri, global licens att använda och publicera sådant material och sådan information, i dess helhet eller i delar. Dock regleras Samsonites användning av uppgifter som kan identifiera dig (exempelvis ditt namn, adress, personnummer och telefonnummer) av Webbplatsens Integritetspolicy som behandlas nedan.

 17. Användning av dina förslag till samsonite angående nya produkter, funktioner eller processer

  (a) Ett bidrag kommer inte att skapa ett konfidentiellt förhållande och det kommer heller inte att försätta Samsonite i en förtroendeposition som mottagare av ett bidrag och Samsonite är inte skyldig och åtar sig heller inte att behandla eller bevara sådana bidrag som konfidentiella.

  (b) Samsonite har rätt att behålla allt material som skickas till denne samt att göra kopior därav och behålla dessa i sina arkiv.

  (c) Inga skyldigheter åläggs Samsonite eller kan underförstås genom mottagande eller undersökning av bidraget om inte, eller till dess att, en formell skriftlig överenskommelse skrivs under av Samsonite och av dig själv, och därefter skall Samsonites åtaganden endast vara sådana som de uttrycks i sådan skriftlig överenskommelse.

 18. Integritetspolicy

  Vi anser att din integritet är mycket viktig och vi vill vara säkra på att du är medveten om och samtycker till hur vi kan komma att använda dina personuppgifter. Du finner Integritetspolicyn på www.strandlins.com. Genom att göra en beställning på Webbplatsen samtycker du till insamling, användning och överföring av dina personuppgifter i enlighet med villkoren i Integritetspolicyn.

  För frågor om din integritet, vänligen kontakta privacy@aboutbags.com.

 19. Definitioner

  Inom tillämpningsområdet för dessa användarvillkor skall begreppen som listas nedan anses ha följande betydelse om inget annat uttryckligen nämns:

  • Användarvillkor: dessa villkor och alla dess tillägg eller uppdateringar.
  • Nayan: Nayan NV, publikt aktiebolag, som bildats enligt belgisk lag (så kallat NV), har registrerat säte på 8850 Ardooie (Belgien), Pittemsestraat 58D, företagets organisationsnummer Kortrijk 0806.661.106; Nayan är ansvariga för den tekniska supporten för Webbplatsens drift.
  • Användare: någon som genom att ange Webbplatsens adress eller att följa en länk besöker denna Webbplats och använder den för informationssyfte eller för att göra en beställning.
  • Samsonite: Aboutbags NV, Westerring 17, 9700 Oudenaarde, Belgien (organisationsnummer Oudenaarde 0681 881 789). Med avseende på immateriella rättigheter innebär "Samsonite" Samsonite IP Holdings Sarl, med registrerat säte på 13-15 Avenue de la Liberté, L-1931 Luxembourg och med företagsnummer B147735.
  • Webbplats: en samling webbsidor som samlas under adressen www.strandlins.com.
 20. Tillämplig lag

  Alla tvister beträffande giltigheten, tolkningen och/eller genomförandet av Villkoren regleras uteslutande av belgisk lagstiftning och belgiska domstolar, utan att det påverkar konsumentens rätt att föra en tvist till en domstol som är behörig enligt tvingande lagbestämmelser. Tillämpning av FN-konventionen angående avtal om internationella köp (CISG) är uttryckligen utesluten. Om du är en konsument med hemvist i EU skyddas du dessutom av tvingande bestämmelser i lagstiftningen i landet där du bor.

  Användaren samtycker till att elektroniskt bevismaterial (dvs. e-post, säkerhetskopior, etc.) kan användas som giltig bevisning vid en eventuell tvist angående användning av Webbplatsen.

  Om något av Användarvillkoren befinnes vara ogiltigt eller ej tillämpbart förblir de övriga villkoren giltiga och den del som förklarats ogiltig förblir tillämpbar i den utsträckning det tillåts enligt lag.

 21. Fullständigt avtal

  Dessa användarvillkor ersätter alla tidigare villkor som tillämpats mot Användaren.

  För frågor, kommentarer eller tekniska problem angående Webbplatsen, kontakta oss på customer.care@strandlins.com tel. +46 853520891 and fax +32 51 696 837.

  Dessa användarvillkor uppdaterades senast den 12/01/2024.

Withdrawalform